Položili základný kameň telocvične v Sabinove

23.02.2004 Celý región

Základný kameň viacúčelovej telocvične - polyfunkčnej haly položili 18. februára v Sabinove. Objekt by mal byť hotový za 20 týždňov. Zhotoviteľom stavby je S...
Základný kameň viacúčelovej telocvične - polyfunkčnej haly položili 18. februára v Sabinove. Objekt by mal byť hotový za 20 týždňov. Zhotoviteľom stavby je Sukmont, a. s. , Snina, víťaz verejnej súťaže, ktorú vyhlásil Prešovský samosprávny kraj (PSK) v septembri 2003.

Objekt bude slúžiť asi tisícke žiakov stredných škôl v Sabinove. Má však byť aj športoviskom pre obyvateľov mesta a zároveň výstavníckym priestorom. Doteraz podobná stavba v meste nebola postavená. Podľa projektu by sa malo do nej zmestiť napr. na koncert okolo dve tisíc ľudí.
Primátor mesta Sabinov a poslanec PSK za volebný obvod Sabinov Peter Molčan informoval, že napĺňajú svoj dlhodobý zámer. Pre mestskú samosprávu ide o pilotný projekt združenia finančných prostriedkov s krajskou samosprávou. Mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo vklad zhruba 16 miliónov Sk. Zvyšok bude hradený z kapitálových výdavkov PSK, keďže je zriaďovateľom obstarávateľa stavby a tým je sabinovské gymnázium.
Náklady na stavebné práce majú dosiahnuť sumu 38, 2 milióna Sk, na vybavenie použijú ďalších vyše štyri milióny Sk.

(jj)
 

Vyberte región